dorpsvereniging SINT LAURENS

Spaar doppen voor Kika

Een gezin uit Geersdijk is in Zeeland een jaar geleden begonnen om doppen in te zamelen voor KiKa, dat is als volgt geregeld:

“Wij hebben een afspraak gemaakt met een kunststof recycle bedrijf dat bereid is om per kilo ingeleverde doppen 25 cent rechtstreeks over te maken naar KiKa. Hoe meer doppen we dus sparen en inleveren hoe meer geld er naar KiKa gaat!

We zijn geen vereniging of stichting en hebben geen bestuur. We zijn slechts vrijwilligers die doppen inzamelen, sorteren en inleveren om zodoende te proberen van een afvalstroom een geldstroom te maken waarvan de opbrengst direct naar KiKa gaat. Er komt dus geen geld in onze handen en er blijft dus ook niks aan de "strijkstok " hangen.

 

 

 

De actie blijft gewoon doorlopen!

 

 

 

Alle plastic deksels en doppen kunnen worden ingeleverd!

Onder andere van melk- en frisdrankpakken/flessen, curry, mayonaise, shampoo, wasmiddel, ook deksels van potten pindakaas, chocoladepasta, mayonaise, salades, griekse yoghurt, vanish, wasverzachter enz….

 

Sinds kort is er ook een recyclebedrijf bereid gevonden om te betalen voor kroonkurken, deze kunnen dus ook ingeleverd worden!

 

Het 1e jaar hebben we 3220 Kg doppen opgehaald!

Help ons om dit jaar het dubbele aantal kilo’s te halen voor KiKa!

 

Inleveren kan op de Palmenhof, Noordweg 442, vraagt u uw buren, familie en kennissen ook om mee te sparen?

 

 KiKa